Тапани тип пепел кулер

Краток опис:


детали за производот

Тагови производ

Тапани Тип Пепел Cooler

1. Општ вовед

кулер пепел Вид на барабанот е разменувач на топлина тип на барабанот се користи за ладење на суров материјал, структурата и процесот на размена на топлина, кои се различни од онаа на вообичаените разменувач на топлина. За кулер пепел видот тапан, три начини на пренос на топлина како термална радијација, спроводливост, конвекција и работат во исто време, и основно средство за ладење е вода и средно е воздухот. Тоа е висока ефикасност пепел опрема за ладење, кој е дизајниран да ги задоволи барањата на CFB котел на голем волумен. кулер тапанот пепел се состои од тапанот, пополнување пепел уред, отпуштање пепел уред, диск уред, пренос уред, систем за ладење вода и електрична контролниот уред, кој е специјално користи за топла пепел ладење на CFB котел

2. главна структура

кулер барабан пепел се состои од барабанот, ротирачки систем, систем за возење, пепел паѓа уред, пепел празнење уред, системот за ладење вода и електричен уред за контрола. Главната структура и функции се како што следува:

На барабанот: што е составена од страна на внатрешниот барабан и надворешниот барабан, и да формираат затворен вода шуплина заедно со ротирачки заеднички и повратна вода цевка. На внатрешниот ѕид на внатрешниот барабан има заварени со спирала-наредени завртка ножеви и надолжна сечила, кои може да се пренесе топлината на згура на циркулира вода за ладење со топлинска спроводливост, конвекција и зрачење.

Барабанот е главните работен дел од кулер барабанот пепел, и кулер пепел може да се подели во GTL серија со еден бандаж пепел кулер и GTLS серија мулти-цевка скрининг барабан пепел кулер според структурата на барабанот.

Ротирачки систем: тој се состои од поддршка прстен, поддршка на тркалото, и тркалото фатат. прстен на поддршка е инсталирана на надворешноста од барабанот, кој е управуван од механизмот за возење да им помогнам на тапан ротација на четири тркала поддршка. Висината на барабанот може да се постави со прилагодување на поддршка на тркалото. тркало Улов може да се ограничи аксијално поместување на барабанот.

Пепел паѓа уред: тоа е составен од шахти, експанзија заеднички, пепел паѓа цевка, пепел резервоарот, запечатување пепел уред. пепелта на дното на котел ќе падне во тапанот на ладилникот пепел низ цевката за полнење пепел. Резервоарот за пепел има негативен притисок запечатување порта. уред за запечатување пепел може да го спречи пепел од протекување со акција за спречување на вртење.

Пепел празнење уред: таа е составена од штекер пепел запечатување капак и пепел излез, и инсталиран со воздух портата негативен притисок и пепел празнење порта. Обвивката на запечатување е составен од два отстранлив делови (горниот и долниот дел), која е погодна за одржување.

Системот за ладење вода: таа е составена од ротирачки заеднички, водовод, за да лобираат, се врати на вода цевки, метални црева. Овој систем може да донесе далеку топлината апсорбирана од пепел. Ротирачкото заеднички дистрибуира за довод на вода и да се врати на вода еднакво на крајот на излез, која е погодна за одржување и безбедно, како и. Ротирачкото заеднички е опремен со безбедносни додатоци, како мерач на притисок, RTD, сигурносен вентил. Овие додатоци може да се инсталира на гасоводот вода за ладење во согласност со барањата на работите.

Електричен уред за контрола на: главно се однесува на кабинетот на електрична контрола и сродни контрола инструмент, кој може да снабдување со енергија и контролни сигнали до пепел ладилникот. Тоа може да се прати сигналот од далечинскиот управувач за да се постигне далечински управувач.

3.      Главни Технички Параметар

На модел на пепел кулер е GTL (S) D - n × L (лево или десно), меѓу кои, D претставува дијаметар барабан (mm), вклучувајќи ги и 700mm, 800mm, 1000mm, 1200mm, 1500mm, 1800mm, и 2000 mm; n претставува капацитет (t / h); L претставува растојанието помеѓу влезот и излезот (mm). Според различни положби на местење, кулер пепел може да се класифицираат како лево видот и правото тип, се соочуваат со пепел кулер излез, тоа е оставено тип, ако моторот на левата страна и е во право тип, ако моторот на десната страна. Должината на ладилникот на пепел не е фиксна, кои обично се поврзани со капацитетот, температура пепел и номинална растојанието помеѓу влезот и излезот. На излез од пепел кулер е 0 - 80t / h. И температурата на ладење е 80 - 150 ℃

 4.      Упатство за инсталација

Место ладилникот пепел на рамен терен со носивоста повисока од 6000Pa, (завртка за прицврстување не е потребно), а потоа ставете вградени железо на земјата за сите четири агли на пепел ладилникот стојат, и заварување на лоцирање на железо на вградени железо на спречи да се движи кога кулер пепел се поставени на вистинското место

Кога основа е повисоко од земјата, истурете две надолжни или четири попречни обичен бетон лента фондации со јачина повеќе од C30 на теренот. Кога левата видот и правото Вид на ладилник пепел се наредени еден до друг, за лесен за одржување и поправка на моторни дискот треба да се организира на надворешната страна, што значи да се стави кулер пепел од лево тип на левата страна, а правото тип на десната страна.

GTL серија со еден бандаж пепел кулер

предности:

1) Голема излез, која може да достигне 80t / h на максимум

2) Голема внатрешен простор, што е погодно за инспекција и лесен за одржување со ниска цена.


  • Претходно:
  • Следно:

  •